Oktatás


Az ólomüveg illetve Tiffany tárgyak készítése reneszánszát éli. Mindenki igyekszik otthonát saját igényei szerint berendezni. Az utóbbi 5 évben Magyarországon is jól felszerelt üzletek nyiltak az érdeklődők ellátására. Sajnos az ólomüvegtermékek sok helyen túl magas ára miatt nem mindenki tudja azonnal megfizetni az óhajtott tárgyat. Ennek megoldására a legkézenfekvőbb lehetőség, ha az érdeklődő önmaga készíti el az igényei alapján.

A 2000 es évtől a Magyar Oktatási Minisztérium is megkezdte a szakképzést és magyar nyelvü tankönyv is készülőben van.

Mi rendszeresen szervezünk egyéneknek és kis csoportoknak ólomüvegkészítési tanfolyamot!

 

Az oktatás egyénre szabott inasrendszerű és akkor van vége amikor a tanuló ugy érzi, hogy elég önbizalma van a további önálló alkotáshoz.
Az alkotás örömét nyújtjva kitűnő kikapcsolódást és értékes eredményt adó tevékenység.

Nem igényel semmilyen műszaki előképzettséget, de annál több türelem szükséges hozza. Aki eddig még nem tudott megbirkózni bonyolult feladatokkal ennek bátran nekiállhat, mert a tanulás folyamán gyakorlatban sajátíthatja el a mesterfogásokat. Ez nagyon gyors technikai fejlődést garantál mert sokrétű egyszerű
tevékenységek sorozata.

Nem igényel nagy mühelyt és a kezdökészlet is beszerezhető
kedvező áron.

Nemtől, kortól függetlenül bárki képes könnyen elsajátítani.
Gyakorlatilag bármi elkészíthető csak fantáziánk szab határt lámpák, ablakok, képek, tükrök, képkeretek, gyertya és mécsestartók, de legkedveltebb a fénnyel megvilágított tárgyak készítése.

Az interneten nagyon sok főleg angol nyelvterületen működő klub, alkotóközösség elérhető.

Tartozz jó társaságba!!