Ablakszigetelés

Sok bosszúságtól és kiadástól szeretnénk megkímélni Önt. Mi most egy olyan megoldást kínálunk, mellyel csekély ráfordítással jelentős megtakarítást érhet el, miközben melegebbé, kényelmesebbé teheti otthonát.
Mivel a lakások energiakiadásai közül a fűtésre költi a legtöbbet az ember, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy azért az energiáért is fizetünk, amellyel akarva-akaratlanul az utcát is futjük.
Az ajtóknál, ablakoknál, a tok és a szárny közötti hézagokon keresztül kiszökik a meleg! Ráadásul ezeken a hézagokon nemcsak a meleg jut ki, de még a hideg is bejön, és huzatossá, hűvössé teszi a lakást.

A rések elzárása, vagy tömítése nem kerül sokba, de az energia igen!

A megoldás egy olyan technológia alkalmazása, amely nem drága, tartós, és jelentősen hozzájárulhat fűtési költségeink csökkentéséhez.
Ezt az optimális megoldást kínáljuk, amely megszünteti a légmozgást a nyílászárók légrésein keresztül.
A módszer 1ényege, hogy a speciális profilú szigetelőanyagot egy felsőmaróval készített horonyba építjük be. A szigetelés közvetlenül a keretbe, vagy a szárnyba kerül.
A beépített szigetelés egy egyszerű, esztétikus megoldással szünteti meg a légmozgást, ezáltal:

  • a helyiség huzatmentessé válik,
  • a belső terek hőmérséklete 2-4 °C-kal emelkedik,
  • vagy 15-20% fűtési költségmegtakarítást eredményez,
  • csökken a kinti zaj, por és kipufogógázok behatolása,
  • hosszú élettartam (min. 10 év), 1-2 év megtérülési idő,
  • mázoláskor egyszerűen kivehető, könnyen visszahelyezhető

A technológia leírása:
1. Elsőként a beépítésre kerülő szigetelőanyag méretét határozzuk megegy hézagmérő gyurma segítségével. (Az összenyomódott gyurma pontosan megmutatja a légrés nagyságát.)

2. Ezután a szigetelőprofil helyének kialakítását végezzük felsőmarógép alkalmazásával. A gép 3 mm széles és 7-8 mm mély hornyot készít, a kimart fahulladék eltávolítását nagy teljesítményű porszívó biztosítja.

3. Végezetül egy speciális kézi behengerlő segítségével a megfelelőméretű szigetelőanyagot a nyílászáró teljes záródó kerületén a horonyba helyezzük.

 

4. A záródásnál a szigetelőanyag összepréselődik, így a záráshoz minimális többleterő szükséges. A profil felveszi a rés formáját, így lesz hatékony a tömítés.


Tartozz jó társaságba!!